Therapievormen

Energetische therapie

In 2012 ben ik afgestudeerd als energetisch therapeut van een 4-jarige opleiding op HBO niveau. Hier heb ik geleerd om mijn gevoeligheid als paranormaal begaafde gericht in te zetten.

Als je bij me komt met een hulpvraag beginnen we eerst met een anamnese. Dit vraaggesprek zorgt ervoor dat ik een beeld krijg van jou als persoon. Als therapeut kijk ik namelijk holistisch.
Dit wil zeggen dat ik naar jou als geheel kijk, met je hele lijf, je hele omgeving en je hele psyche.

Mijn gevoeligheid helpt me om samen met jou te kijken naar je klacht en om te kijken of we samen kunnen achterhalen wat er achter je klacht zit. Wat zou de oorzaak kunnen zijn?

Als we die gevonden hebben, stel ik in overleg met jou een behandelplan op. Dit behandelplan is erop gericht om jouw zelfhelend vermogen te stimuleren en je zo in je kracht te zetten.

Energetische therapie

Behandelen gebeurt door samen gesprekken te voeren en door handoplegging; oftewel magnetiseren. Door mijn handen op je te leggen kan ik de energie die zich in jouw lichaam bevindt sturen.

Mensen komen bij mij met veel diverse klachten. Deze lopen van het verlichten van pijn tot het verminderen van whiplash klachten, maar ook met klachten als niet lekker in je vel zitten tot het samen kijken naar een trauma. Door het brede spectrum van te behandelde klachten kan het zijn dat jouw klacht hier niet direct bij staat, maar wel door mij te behandelen is. Twijfel je neem dan vrijblijvend contact op.

De vorm energetische therapie wordt, als je aanvullend verzekerd bent, in veel gevallen gedeeltelijk vergoed door zorgverzekeraars.

Bloesemremedies

Bloesemremedies

De meeste mensen kennen de bloesemremedies van dr. Bach wel. Toch is hij niet de enige die zulke remedies heeft gemaakt.

Bloesemremedies zijn remedies die de energetische trilling van een bloem, plant of boom in zich op hebben genomen.

Je zal vast weten dat lopen in de natuur goed voor je is en dat het veel mensen rust geeft. Nu heeft niet iedereen de tijd en ruimte om, als men zich niet goed voelt, een paar dagen in de natuur te verblijven. Daarom zijn deze remedies de natuur in een potje. In een consult kijk ik welke remedies er op dat moment bij je passen. Hier maken we dan samen een mengflesje van.

Dit mengflesje neem je mee naar huis. Daar neem je dan dagelijks de voorgeschreven hoeveelheid druppels in. Na een paar weken kom je weer bij me terug en kijken we samen of dat er iets aan je klachten veranderd is. Aan de hand van dit consult kijken we dan of dat je klachten verdwenen zijn, we nogmaals dezelfde remedies gaan gebruiken of dat we de samenstelling van het flesje aanpassen.

Deze therapievorm valt niet onder de vergoedingen van de zorgverzekeraars.

Schüssler

De Schüssler celzouten zijn in de 19e eeuw ontwikkeld door dr Schüssler. Hij wilde een vereenvoudigde vorm van homeopathie ontwikkelen. Hiervoor koos hij echter een andere basis dan die van de homeopathie. De basis van de therapie met celzouten gaat uit van tekorten in iemands lichaam. Ben je ziek of uit balans dan heeft jouw lichaam een tekort aan bepaalde essentiële zouten in jouw lichaam. Je zou zeggen dat je het tekort aanvult, door de celzouten in te nemen.

Dat is niet zo. Door de celzouten in te nemen, geeft je jouw lichaam extra ondersteuning, om de essentiële zouten die jouw lichaam nodig heeft, beter op te nemen uit jouw voeding.

Op deze manier verhoog je jouw weerstand en voel je jezelf beter. Je kan deze therapie inzetten bij bijvoorbeeld: hooikoorts, moeite met ontspannen, slaapproblemen enz.

Deze therapie valt niet onder de vergoedingen van de zorgverzekeraars.

Oor- en lichaamskaarsen

Oor- en lichaamskaarsen

Oorkaarsen worden al decennia lang gebruikt door de Hopi indianen in Noord Amerika. Zij gebruiken deze om kwade gedachten uit je hoofd te halen en ziekten mee te genezen.

Ik zet deze kaarsen vooral in bij ontstekingen. Een kaars zorgt er in zo’n geval voor dat het zelfhelend vermogen van het lichaam gestimuleerd wordt. Dit zorgt ervoor dat de ontsteking in de meeste gevallen korter duurt en minder heftig wordt.

Deze therapie valt niet onder de vergoedingen door de zorgverzekeraars.