Desktop

Tablet

Mobiel

Roadwize Praktijk voor natuurlijke geneeswijzen logo

Bloesemremedies

De aarde lacht in bloemen. (Hamatreya)

De kracht van de natuur

De meeste mensen kennen de bloesemremedies van dr. Bach wel. Toch is hij niet de enige die zulke remedies heeft gemaakt. Bloesemremedies zijn remedies die de energetische trilling van een bloem, plant of boom in zich op hebben genomen.

Je zal vast weten dat lopen in de natuur goed voor je is en dat het veel mensen rust geeft. Nu heeft niet iedereen de tijd en ruimte om, als men zich niet goed voelt, een paar dagen in de natuur te verblijven. Daarom zijn deze remedies de natuur in een potje. In een consult kijk ik welke remedies er op dat moment bij je passen. Hier maken we dan samen een mengflesje van.

Dit mengflesje neem je mee naar huis. Daar neem je dan dagelijks de voorgeschreven hoeveelheid druppels in. Na een paar weken kom je weer bij me terug en kijken we samen of dat er iets aan je klachten veranderd is. Aan de hand van dit consult kijken we dan of dat je klachten verdwenen zijn, we nogmaals dezelfde remedies gaan gebruiken of dat we de samenstelling van het flesje aanpassen.

Roadwize Praktijk voor natuurlijke geneeswijzen Bloesemremedies

€70,-

Intake + Sessie

Vergoedt door verzekering: nee

Intake van 1 uur

Opvolgconsult 30 minuten € 40,-

een tocht van 100 mijl moet beginnen met de eerste stap (Lao Tse)

De kracht van het zelfhelend vermogen

Energetische therapie

Energetische therapie is, het werken met energie. Veel mensen doen dit, maar zijn zich hier niet bewust van. Denk maar aan de kus van een moeder als een kind zich stoot, of de hand die je zelf automatisch op een zere plek legt. Door je aandacht bewust te richten op de zere plek, krijg je het gevoel dat de pijn minder wordt. Dit is in essentie ook wat een energetisch therapeut doet. Het verschil zit hem in de scholing en het talent. Energetisch therapeut word je namelijk niet zomaar, daar is iets meer voor nodig.

Verhoog je weerstand

Celzouten

De celzouten zijn ontstaan in de 19e eeuw. Dr Schüssler was arts/homeopaat. Hij wilde graag een meer gebruiksvriendelijke vorm van geneeskunde ontwikkelen, om mensen die ziek waren te behandelen. Hiervoor ontwikkelde hij een methode die uitging van minerale zouten. Deze verkleinde en combineerde hij op zo’n manier, dat ze optimaal op te nemen zijn door ons lichaam. Dit zijn de zogenoemde celzouten. Ons steeds drukkere leven, stress, vervuiling en minder goede voeding kunnen ervoor zorgen dat het lichaam uit balans raakt. Je merkt dit zelf aan kleine ongemakken, zoals moeite met slapen, krampen in je spieren, geen energie hebben, steeds dezelfde terugkerende vage klachten, of bijvoorbeeld veel trek in zoete of juist hartige dingen.

Hervind je balans

Oor- en lichaamskaarsen

Het gebruik van oorkaarsen wordt steeds vaker toegepast in Nederland. Deze komen van origine uit Noord-Amerika. De Hopi indianen gebruikten de “kaarsen” vroeger al veel. Ook enkele volkeren uit Siberië, Mongolië en andere delen van Azië gebruiken deze al even. Ze zagen er toen nog niet zo uit als nu, maar de werking was hetzelfde. Wat doet een oorkaars dan en wat is een lichaamskaars?