Desktop

Tablet

Mobiel

Roadwize Praktijk voor natuurlijke geneeswijzen logo

Celzouten

Er moet een of ander vreemd geheim in zout verborgen liggen. Het is zowel in onze tranen als in de zee. (Khalil Gibran)

Verhoog je weerstand

De celzouten zijn ontstaan in de 19e eeuw. Dr Schüssler was arts/homeopaat. Hij wilde graag een meer gebruiksvriendelijke vorm van geneeskunde ontwikkelen, om mensen die ziek waren te behandelen. Hiervoor ontwikkelde hij een methode die uitging van minerale zouten. Deze verkleinde en combineerde hij op zo’n manier, dat ze optimaal op te nemen zijn door ons lichaam. Dit zijn de zogenoemde celzouten. Ons steeds drukkere leven, stress, vervuiling en minder goede voeding kunnen ervoor zorgen dat het lichaam uit balans raakt. Je merkt dit zelf aan kleine ongemakken, zoals moeite met slapen, krampen in je spieren, geen energie hebben, steeds dezelfde terugkerende vage klachten, of bijvoorbeeld veel trek in zoete of juist hartige dingen.

Je lichaam is zo ontworpen, dat het te allen tijde zal proberen om de balans in jouw lichaam te herstellen. Dit heet het zelfherstellend vermogen.

Dr Schüssler wilde dat het lichaam niet extra belast werd, als het in onbalans was. Hij ontwierp zijn combinaties dan ook zo, dat deze direct door jouw lichaamscellen kunnen worden opgenomen. Door deze vorm te gebruiken, ondersteun je het genezingsproces zonder dat het je lichaam extra energie kost.

Dit herstel van je lichaam is er niet ineens, maar heeft tijd nodig. De celzouten werken niet zoals medicatie, waarmee de klacht ineens verdwenen lijkt. Celzouten hebben de tijd nodig om hun werk goed en grondig te kunnen doen. De verschillende stadia die er tijdens dit proces voorbij komen, worden door mij zorgvuldig gemonitord. Ik bekijk samen met jou steeds opnieuw de zouten die je inneemt en pas eventueel de dosering aan of wijzig de voorgeschreven zouten. Op deze manier blijven de zouten passen bij waar jij op dat moment staat en helpen ze je direct met jouw klacht.

Het is ook van belang om te weten dat de celzouten door hun specifieke samenstelling naast het gebruik van orthomoleculaire middelen en medicatie in genomen kunnen worden.

Roadwize Praktijk voor natuurlijke geneeswijzen Celzouten therapie

€70,-

Intake + Sessie

Vergoedt door verzekering: nee

Intake van 1 uur

Opvolgconsult 30 minuten € 40,-

een tocht van 100 mijl moet beginnen met de eerste stap (Lao Tse)

De kracht van het zelfhelend vermogen

Energetische therapie

Energetische therapie is, het werken met energie. Veel mensen doen dit, maar zijn zich hier niet bewust van. Denk maar aan de kus van een moeder als een kind zich stoot, of de hand die je zelf automatisch op een zere plek legt. Door je aandacht bewust te richten op de zere plek, krijg je het gevoel dat de pijn minder wordt. Dit is in essentie ook wat een energetisch therapeut doet. Het verschil zit hem in de scholing en het talent. Energetisch therapeut word je namelijk niet zomaar, daar is iets meer voor nodig.

De kracht van de natuur

Bloesemremedies

De meeste mensen kennen de bloesemremedies van dr. Bach wel. Toch is hij niet de enige die zulke remedies heeft gemaakt. Bloesemremedies zijn remedies die de energetische trilling van een bloem, plant of boom in zich op hebben genomen.

Hervind je balans

Oor- en lichaamskaarsen

Het gebruik van oorkaarsen wordt steeds vaker toegepast in Nederland. Deze komen van origine uit Noord-Amerika. De Hopi indianen gebruikten de “kaarsen” vroeger al veel. Ook enkele volkeren uit Siberië, Mongolië en andere delen van Azië gebruiken deze al even. Ze zagen er toen nog niet zo uit als nu, maar de werking was hetzelfde. Wat doet een oorkaars dan en wat is een lichaamskaars?