Desktop

Tablet

Mobiel

Roadwize Praktijk voor natuurlijke geneeswijzen logo

Oor- en lichaamskaarsen

De verandering die je zoekt, zit altijd in jezelf.

Hervind je balans

Het gebruik van oorkaarsen wordt steeds vaker toegepast in Nederland. Deze komen van origine uit Noord-Amerika. De Hopi indianen gebruikten de “kaarsen” vroeger al veel. Ook enkele volkeren uit Siberië, Mongolië en andere delen van Azië gebruiken deze al even. Ze zagen er toen nog niet zo uit als nu, maar de werking was hetzelfde. Wat doet een oorkaars dan en wat is een lichaamskaars?

Oor- en lichaamskaars zien er hetzelfde uit. Het is een doek die in de wax wordt gedrenkt. Aan deze wax zijn kruiden toegevoegd en het geheel wordt vervolgens opgerold tot een holle buis. De oorkaarsen zijn kleiner van stuk dan de lichaamskaarsen.
Waar kun je deze nu voor inzetten?
Ik zet oor- en lichaamskaarsen vaak in bij ontstekingen. Als je een ontsteking hebt in je kaak- of schoudergewricht, dan is deze vaak lastig te behandelen. Door het zetten van kaarsen komt er beweging in de ontsteking en de ervaring leert, dat het zelfhelend vermogen op dat moment kans ziet om de ontsteking te verminderen of zelfs helemaal op te ruimen.
Als je het heel druk hebt gehad en je hoofd zit erg vol, dan kan een oorkaars je ontspanning geven. Het geluid van een knisperend haardvuur in je oor, maar ook het herstel van balans helpt je om je beter te voelen.
Dit kan niet als je een gaatje in je trommelvlies hebt. Het gebruik van oorkaarsen wordt dan sterk afgeraden.

Roadwize Praktijk voor natuurlijke geneeswijzen oor en lichaamskaarsen

€70,-

Sessie

Vergoedt door verzekering: nee

1 consult van 1 uur

De kracht van het zelfhelend vermogen

Energetische therapie

Energetische therapie is, het werken met energie. Veel mensen doen dit, maar zijn zich hier niet bewust van. Denk maar aan de kus van een moeder als een kind zich stoot, of de hand die je zelf automatisch op een zere plek legt. Door je aandacht bewust te richten op de zere plek, krijg je het gevoel dat de pijn minder wordt. Dit is in essentie ook wat een energetisch therapeut doet. Het verschil zit hem in de scholing en het talent. Energetisch therapeut word je namelijk niet zomaar, daar is iets meer voor nodig.

Verhoog je weerstand

Celzouten

De celzouten zijn ontstaan in de 19e eeuw. Dr Schüssler was arts/homeopaat. Hij wilde graag een meer gebruiksvriendelijke vorm van geneeskunde ontwikkelen, om mensen die ziek waren te behandelen. Hiervoor ontwikkelde hij een methode die uitging van minerale zouten. Deze verkleinde en combineerde hij op zo’n manier, dat ze optimaal op te nemen zijn door ons lichaam. Dit zijn de zogenoemde celzouten. Ons steeds drukkere leven, stress, vervuiling en minder goede voeding kunnen ervoor zorgen dat het lichaam uit balans raakt. Je merkt dit zelf aan kleine ongemakken, zoals moeite met slapen, krampen in je spieren, geen energie hebben, steeds dezelfde terugkerende vage klachten, of bijvoorbeeld veel trek in zoete of juist hartige dingen.

De kracht van de natuur

Bloesemremedies

De meeste mensen kennen de bloesemremedies van dr. Bach wel. Toch is hij niet de enige die zulke remedies heeft gemaakt. Bloesemremedies zijn remedies die de energetische trilling van een bloem, plant of boom in zich op hebben genomen.

een tocht van 100 mijl moet beginnen met de eerste stap (Lao Tse)