Praktijk voor natuurgeneeswijze

Natuurgeneeswijze

Ons lichaam bestaat niet alleen uit de fysieke materie, maar is verbonden met onze gedachtes. Gedachtes die ons kunnen helpen om op een helende manier met situaties om te gaan. Maar vaak dragen we ook onbewust gedachtes mee, of zitten we vastgeroest in patronen, die niet helend zijn en soms zelfs een slechte invloed hebben op je gezondheid.

De medische benadering gaat uit van een andere aanpak. Voor sommige mensen werkt dit niet.

Dan is een natuurgeneeswijze een alternatief.

Als mens kun je door diverse oorzaken uit balans raken, waardoor de energie in het lichaam wordt verstoord. Bijvoorbeeld door spanning, hoog-gevoeligheid, emoties, stress, genetische belasting of door een ongeval.

Wanneer er een disbalans ontstaat in het lichaamssysteem kan dit niet meer goed functioneren. Het lichaam geeft dit aan in de vorm van lichamelijke, emotionele en/of psychische klachten.

Alternatieve geneeskunde

Alternatieve geneeskunde beschrijft een reeks medische praktijken en behandelingen die geen deel uitmaken van de conventionele westerse geneeskunde. Deze praktijken, waaronder acupressuur, acupunctuur, homeopathie, kruidengeneesmiddelen, massagetherapie, voeding en yoga, worden doorgaans gebruikt om chronische ziekten aan te pakken, de stemming te verbeteren en het welzijn te bevorderen.

Alternatieve geneeswijzen worden al lang gebruikt

Alternatieve geneeswijzen worden al lang gebruikt om pijn en stress te verminderen en kunnen een waardevol onderdeel zijn van elke zelfzorgroutine. Massage, acupunctuur, yoga en kruidensupplementen zijn allemaal bewezen methoden om symptomen te verminderen. Er moet voor worden gezorgd dat elke alternatieve behandelingsoptie wordt gebruikt in combinatie met medisch advies en wordt uitgevoerd met de hulp van een gekwalificeerde professional. Met de juiste kennis kunnen alternatieve geneeswijzen worden ingezet als een effectieve manier om pijn en stress te bestrijden.

Deze natuurgeneeswijze kan u helpen bij stress, slapeloosheid, trauma en pijn klachten