Slapeloosheid

Bij slapeloosheid klachten kan energetische therapie verlichting bieden.

Daarnaast ook bij:
• Stress klachten
• Pijn klachten
• Trauma

Slapeloosheid is een vaak voorkomende kwaal in de moderne maatschappij

Het is dan vaak moeilijk om je te ontspannen na de drukte van alle dag. Vaak spelen allerlei gedachten door je hoofd. Als je dan niet snel in slaap valt gaan die gedachten de overhand voeren en kom je steeds moeilijker in slaap.
Slapeloosheid verlichten is een van de gunstige effecten van mijn therapie.

Door mijn natuurlijke geneeswijze kan ik u een alternatief bieden.

Slapeloosheid: een veel voorkomend gezondheidsprobleem

Slapeloosheid is een veel voorkomend gezondheidsprobleem dat wereldwijd miljoenen mensen treft. Het wordt gedefinieerd als moeite met het initiëren of behouden van een goede nachtrust, wat leidt tot uitputting en vaak gevoelens van teleurstelling, frustratie en hulpeloosheid. Het goede nieuws is dat er verschillende natuurlijke remedies beschikbaar zijn om mensen met slapeloosheid te helpen.

Behandeling van slapeloosheid

Niet-farmaceutische behandelingen zoals levensstijl- en gedragsveranderingen zijn de meest aanbevolen aanpak voor de behandeling van slapeloosheid. De eerste stap naar een betere slaaphygiëne is het instellen van een regelmatige en consistente bedtijdroutine. Dit betekent het vermijden van cafeïne, alcohol en nicotine vlak voor het slapengaan, en het vermijden van schermen zoals tv’s en computers in de slaapkamer. Het is belangrijk om actief te blijven en een zinvolle activiteit te vinden om overdag aan deel te nemen, en om dutjes overdag te vermijden. Als u moeilijk in slaap kunt vallen, kunnen ontspanningsoefeningen zoals progressieve spierontspanning, biofeedback en mindfulness-meditatie worden gebruikt om lichaam en geest te helpen ontspannen.

Beheersen van slapeloosheid

Dieetveranderingen kunnen ook een belangrijke rol spelen bij het beheersen van slapeloosheid. Verhoog uw inname van complexe koolhydraten die voorkomen in volle granen, evenals voedingsmiddelen met veel magnesium, tryptofaan en zink. Deze voedingsmiddelen helpen de serotonineproductie te stimuleren en kunnen helpen bij het verbeteren van de slaapkwaliteit. Kruidentherapieën zoals kamille, lavendel, valeriaanwortel en kava worden ook gebruikt om slapeloosheid te behandelen dankzij hun kalmerende effecten.

Blootstelling aan licht

Ten slotte is blootstelling aan licht een belangrijke factor. Het beperken van de blootstelling aan blauw licht van elektronische apparaten in de avond en het zorgen voor meer blootstelling aan natuurlijk licht gedurende de dag kan een groot verschil maken. Zorg ervoor dat je wat tijd buiten in de zon doorbrengt.

Al deze natuurlijke remedies kunnen samenwerken om de kwaliteit van je slaap te verbeteren. Door veranderingen in je levensstijl aan te brengen, zoals regelmatig naar bed gaan, gezonde voeding en blootstelling aan natuurlijk licht, kun je je lichaam en geest helpen om te resetten en de rustgevende slaap te vinden die je nodig hebt.

Deze natuurgeneeswijze kan u helpen bij stress, slapeloosheid, trauma en pijn klachten